lauantai 3. joulukuuta 2011

Matkakuumeilua


Ihan järjetön matkakuume päällä! Ihmekös tuo kun täällä pimeässä ja kylmässä odottaa joulua ilman lunta. Siksi kuvia Intiasta viime maaliskuulta. Happy Holi vaan! Siitä johtuvat nuo kauniit värimaalaukset naamoissamme. Holi on siis intialainen kevään alkamisen juhla (näin meikäläisittäin aika absurdia juhlia kevään alkamista, kun Delhissä on reippaasti päälle 30 astetta lämmintä), jolloin ihmiset heittelevät toistensa päälle tuollaisia värijauheita ja vesi-ilmapalloja. Ne muuten jopa sattuu! Ja kyllähän tuo yli 50 tunnin junamatka kuumeessa ja putkeen oksentaessa ihan rattoisasti vietettiin, kun samassa kuuden hengen junaloosissa oli joku perhe, joiden yksivuotias lapsi huusi täyttä huutoa, tyyliin koko junavaunullinen porukkaa oli kutsuttu siihen meidän loossiin aterioimaan (mukaanluettuna viimeisillään raskaana oleva nainen) ja ainakin kaksi kännykkää huudattaa jotain paikallista poppia täysillä. Vaikka olikin aika autenttinen kokemus parasta junamatkailua, niin kuten kuvista näkyy, hymy oli sitten pikkusen herkässä kun vihdoin pääsi perillä Varkalassa majoittautumaan bambumajaan, suihkuun ja vihdoin sitä lämmintä ruokaa naamariin. Oi voi, takaisin tuohon maahan...

Mutta on tässä melkoisen hurjat suunnitelmatkin, suurimmat joita olen varmaan ikinä tehnyt. Puolentoista vuoden päästä saattaa käydä niin, että lähdetään kokonaiseksi vuodeksi reissuun. Matkabudjetistakin on koossa jo seitsemäsosa, kun tuli isot veronpalautukset ja auto myytiin! Nyt on luvassa kovaa säästämistä, ja kaikesta ylimääräisestä luopumista (terveisin kolmatta päivää juureskeittoa syöden). Mutta se tuntuu hyvältä, kun on päämäärä, tekee sen jotain varten, eikä vain siksi, että tilin saldo sattuu näyttämään epäinhimillisen alhaista summaa. Alustavana reittisuunnitelmana tälle suurelle matkalle olisi trans-mongolian juna muutamalla pysähdyksellä Venäjällä ja Mongoliassa, päätepysäkkinä Peking, josta pitkin Kiinaa poukkoillen Tiibetiin, sieltä Nepaliin, Pohjois-Intiaan josta sitten valuttaisiin itään päin aika monen kaakkois-aasialaisen paikan kautta, aina Indonesiaan asti. Harkittiin jopa, että mitä jos sitä ostaisikin oman purjeveneen. Ei ollenkaan mahdoton idea sekään, mutta siinä tapauksessa matkaajia pitäisi olla pari lisää. Aina mulla onkin reissut ja suunnitelmat mielessä, mutta minkäs sitä luonnolleen mahtaa. "Jos en lähde matkaan tänään, en lähde huomennakaan, ja ylihuomenna tie on jo kasvanut umpeen orjantappuroita."

5 kommenttia:

 1. Oivoi, miten ihana matkasuunnitelma. Kelpais mullekin. Mutta eihän tuota miestä raaski vuodeksi jättää yksin. Se ei ihan arvosta reissaamista yhtälailla, kuin minä. Pariksi-kolmeksi kuukaudeksi aattelin tuon kuitenkin hylätä, kun ensi syksynä ajattelin lähteä kaakkois-aasiaan. Saa nähdä mihin aika (ja rahat) riittää. Mutta jossain Thaimaa, Laos, Kambodza, Vietnam -akselilla varmaan ehdin seikkailemaan. Kovasti haluisin kyllä ehtiä ainakin Malesiaan. Indonesiaan asti tuskin millään :(

  Nimim. toivoin joululahjaksi twinrix-rokotetta :D

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana suunnitelma! Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pääsette reissuun :)

  VastaaPoista
 3. NooranElämää: Ihanalta sunkin suunnitelmat kuulostaa! :) juuri tuonne samalle akselille ajattelin, että on pakko myös päästä. se on kyllä harmi, kun aikaa kunnon reissuihin ei koskaan tunnu löytyvän. mut nyt ajattelin repäistä, irtisanoa kämpän ja olla koulusta vuoden pois. ei mulla ole niin kiire töihin että valmistumisen lykkääntyminen vuodella haittaisi :)

  Linda: No niinpä! ahkeraa rahan säästämistä vaan niin eiköhän homma hoidu, siitä se eniten on kiinni :D

  VastaaPoista
 4. Miten matkasitte Intiaan edellisen kerran ja kauan olitte reissussa silloin? Lentäen tulitte ilmeisesti takasin ainakin? (jossain aiemmassa postauksessa mainitsit sitarista puhuttaessa) Paljonko senkään sortin reissuun saa varata rahaa?

  t. utelias itsekin Aasian matkasta haaveileva

  VastaaPoista
 5. Lennettiin ihan Finnairin suorilla lennoilla Delhiin ja takaisin, ja oltiin reissussa kuukauden päivät. Mitäs siihen nyt olisi mennyt, ehkä 800 lentojen jälkeen? Oltiin paljon liikeessä jolloin junaliput ym. skootterin vuokraukset kustansi tietty suhteessa enemmän, ja eleltiin kyllä muutenkin aika herroiksi, ei paljon esim ruokailussa säästelty vaan vedettiin ihan surutta kolmen ruokalajin aamiaisia nassuun. Sit ostettiin niitä soittimia, jotka kustansi pari sataa (varmaan aika kusetushinta tuokin), sekä yli satasen lennot goalta delhiin. Eli 500-600 eurolla (n. 20e/päivä) pärjää erittäin mainiosti kuukauden tuolla päin maailmaa, vaikka liikkuiskin paljon. ja jossei oo hirveesti reissukokemusta niin kannattaa tosiaan tuon verran varata mukaan, vaikkei kaikki tiettykään noinkaan paljon saa kulutetuksi, mut aina tulee kaikenmoisia yllättäviä rahanmenoja varsinkin jossei kulttuurit ole jo ennestään tuttuja :)

  VastaaPoista