keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kevättä purkissa


Itse kylvämiensä siementen itämisen seuraaminen on kyllä yksi maailman hienoimmista asioista. Eikä haittaa, vaikka rucolat eivät olisikaan versoa suuremmiksi kasvavaa sorttia (kovanonnen siemeniä - idätysyritys päättyi mätänemiseen ja kasvatusyritys samanlaiseen olotilaan) ja vaikka ohranoraat syötäisiinkin pian parempiin suihin kera mm. peston ja perunan. Kirsikkatomaatitkin kasvaa hurjaa vauhtia ja tänään huomasin sitruunansiementen, joiden osalta olin jo luovuttanut, vihdoin puskeneen pienet vihreät versot mullan läpi! Tai sitten se oli se avokadonkivi, jonka hautasin samaan purkkiin. Lisäksi kevään opintojen osalta on suorittamatta enää yksi essee ja yksi tentti, kyllä tää tästä, hitaasti mutta varmasti. Ostin myös eilen halvimmat mahdolliset laivaliput Tallinnaan, mutta tällä kertaa ei jäädäkään sinne! Ensi maanantaina sitten peukku pystyyn ja tien päälle. Tällä hetkellä on vaikeaa vain valinta siitä, mihin wwooffauspaikkaan ottaa yhteyttä. Oi kevätfiilistä!

4 kommenttia:

 1. Mullakin on yrtit keittiön ikkunalla ja kaksi kolmesta lähti hyvin kasvamaan (basilika ja korianteri), mutta nyt ne on vähän osottaneet nuupahtamisen merkkejä enkä oikein tiedä mitä niille pitäis tehdä :( vielä ei viittis syödäkkään!

  pari vuotta sitten yritin epätoivosesti saada avocadoa itämään mutta eihän siitä mitään tullut! laitoitko sen suoraan vaan multaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toivottavasti ne tokenee vielä! Joo, sinne mä sen vaan suoraan törkkäsin. Kattoo nyt et tuleeko siitä mitään :D Mä luulen että ne nyt itäneet on ne sitruunansiemenet kun niitä on kaksi ja laitoin purkkiin 2 siementä.

   Poista
 2. Tässäpä yksi vissiin melko toimiva avokadon kasvatusohje :)
  http://inhabitat.com/how-to-grow-an-avocado-tree-from-an-avocado-pit/
  En ole itse vielä kokeillut, mutta pitäis kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiitos! Toihan vois onnistuakin, täytyypi kokeilla :)

   Poista