perjantai 10. tammikuuta 2014

Kotoilua ja jouluvaloja


Täällä ollaan palattu Tsekkinmaalle Portugalista joulunvietosta. Tässä on muutama kuva tästä väliaikaiskodista ja yksi itsetehdystä ja taivaallisesta raakajäätelöstä! Meidän suihku on hauskasti keittiössä, seinät homeessa, keittiön ikkunanäkymää koristaa poikkileikattu puunrunko ja meidän huoneen ikkunasta näkyi kerran lunta. Se oli riemastuttava hetki, rynnättiin heti ulos kadulle jahtaamaan lumihiutaleita, parhaiten niitä sai pyydystettyä katulampun alla. Joulukuussa alkuvaihdon seikkailuinto oli hieman laantunut ja vietinkin paljon aikaa kotosalla oleillen ja teejoulukalenterin teemakuja maistellen. Mulla oli myös kunnianhimoinen tavoite neuloa jouluun mennessä sekä villasukat että lapaset, ja sain kuin sainkin molemmat valmiiksi, mitä nyt jouduin päättelemään lapasia lentokoneessa. Alla vielä kuvia Ústín kaupungin joulukuusen valojen sytytystilaisuudesta (onpahan nimi kissanristiäisillä!) ja Prahasta (jonne matkattiin erään festivaalin/elokuvan takia, joka oli loppuunmyyty). En ole nähnyt täällä kertaakaan noin paljon ihmisiä yhdellä kertaa, yleensä kadut ovat yhtä tyhjät kuin jossain suomalaisessa pikkukaupungissa. Tapahtumassa esitettiin joululauluja ja joulunäytelmä, sitten oli ilotulitus ja kuusen valot syttyivät. Kyllä sitä kelpasi hehkuviinimukin kera ihmetellä.

Koulun osalta on jäljellä enää tenttejä, pari tiivistelmää ja mysteerisesti koko ajan lykkääntyvä luolaekologian kenttäretki, jota varten pitäisi ilmeisesti ensin saada pakkaskelit. Kohti koti-Suomea lennähdän vajaan kuukauden päästä, 7. helmikuuta. Hieman haikeaa, mutta kyllä mä mieluusti jo paikkaa täältä vaihdankin. Suht lämpimästä ja valoisesta Portugalista tänne palaaminen tuntui hirmu vaikealta, olisin ennemmin mennyt suoraa Turkuun, mutta koko ajanhan tässä kevättä ja valoa kohti mennään ja ehtiipä ainakin ottaa vielä kaiken irti tästä vaihdon loppuajasta. Leppoisaa tammikuuta! En oikein tiedä, palailenko seuraavaksi keskitysleiri- vaiko biitsikuvien kera!

7 kommenttia:

 1. Voi miten sinä osaat nähdä ja kuvata kauneutta ihan kaikkialla :) Hyvää Uutta Vuotta 2014 sinulle.

  VastaaPoista
 2. Oijjoij miten ihanaisia kuvia taas Jossu!<3
  JA HEI SÄ TUUT PIAN TÄNNE!me asutaan viel helmikuu Turussa ni keretään ihan hyvin nähdä oijjoij jeejeejee<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes superia! <3 Ja kiitsa! haluun kyllä viettää sun kaa paljon aikaa ku ei sit taas tiedä et koska nähdään seuraavaks! :-D

   Poista
  2. Nii mäki sun! Just ku ei yhtää tiedä missä päin maailmaa me molemmat kohta ollaan! :)

   Poista