torstai 12. huhtikuuta 2012

Koski

Sunnuntaikävelyllä Halistenkoskella. Ei taida koski enää kuohuta ihan samaan malliin kuin tuolloin muutama viikko sitten.

Sitten vähän (tai vähän enemmän) opiskeluun liittyvää hehkutusta. Varmistui, että lähden Berliiniin viikon päästä! Ihan huippukivaa, se workshop kuulostaa niin mielenkiintoiselta ja viime visiitti kaupunkiin jäi ihan liian lyhyeksi. Ennakkoon pitää tehdä jotain tutkimuksentynkää jostakin ruuantuotantoon liittyvästä. Ajattelin ehkä keskittyä biodiesel-kasvien uhkaan ravintokasveja ja kolmansien maiden ruuantuotantoa ja metsien hakkuita kohtaan, alkoi kiinnostaa enemmänkin kun katsoin siitä tossa yks päivä mielenkiintoisen dokumentin. Jouduin tosin lennolle yksinäni - mun luokkakaverit lähtee jo aamulla, minä menen iltapäivällä perässä. Mut ei se haittaa!

Tänä aamuna olin liikkeellä jo kuuden jälkeen aamuhämärissä, kun kadut olivat lähes tyhjiä, linnut pitivät äänenavauksiaan ja ilmassa oli seikkailun alkamisen tuntua. Väsymys ei haitannut, vaikka eilen illalla olin vielä kymmenen jälkeen elokuvafestareilla katsomassa hauskaa TVO:sta kertovaa lyhytdokumenttia. Aamulla oltiin lähdössä excursiolle Helsinkiin, Ympäristöosaajat 2025-seminaariin. Se oli tosi antoisa, ensin oli puheenvuoroja ja iltapäivällä mietittiin pienryhmissä siihen osaamiseen liittyviä asioita. Meidän ryhmä keskusteli järjestöjen osaamisesta ja vaikuttamisesta, tuli kyllä sellanen olo siitä että täytyykin heti syksyllä liittyä rohkeesti johonkin järjestöön ja alkaa vaikuttaa ja ehkä verkostoitua sitä kautta. Joku kehitysmaiden ympäristöongelmiin keskittynyt ei-kirkollinen ja ei-lapsiin keskittynyt järjestö vaan tarttis löytää niin olisin tekemisissä niiden asioiden kanssa jotka eniten kiinnostaa. Myös ilmainen ruoka tietenkin kelpasi, syötiin tai kahviteltiin yhteensä neljä kertaa päivän aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti