lauantai 12. toukokuuta 2012

Berliini, torstaita ja perjantaita!
 Kreuzbergissä vaelleltiin, käytiin muutamassa kaupassa joista yksi myi ihania mutta omalle budjetille liian kalliita hamppuvaatteita. Ostin kuitenkin toisesta liikkeestä reilun kaupan samettisen hiippahupullisen takin ja luomukaupasta hammastahnaa ja rucolansiemeniä idätystä varten.


 Sitten käytiin syömässä vegaaniravintolassa, josta sai valehtelematta maailman parasta parsarisottoa. Jatkettiin vielä pienellä porukalla yksille hauskaan Soul Cat -nimiseen kuppilaan.
 Seuraavana aamuna lähdettiin retkelle pois Berliinistä. Jouduttiin odottelemaan autoja, joten vedettiin pienet aamujoogasessiot KuBiZin pihalla. Ekana kohteena oli ihastuttava pieni luomuleipomo. Niinkuin näkyy, he leipovat käsin, tekevät itse taikinansa ja paistavat leivät puu-uunissa. Leivät leivotaan myös päivällä, jolloin niiden ei tarvitse olla lämpimiä kauppoihin viedessä. Leipomo oli osa 25 hengen kommuunia. Niillä oli hauskoja juttuja, kuten se, että vessanpöntön huuhteluvedet oli kerättyä sadevettä ja ilmeisesti savi-olki-tekniikalla rakennettu talo.

 Seuraava kohde oli Brodowinin luomumaitotila. Tästä jäi vähän ristiriitaiset tuntemukset. Tila oli iso, lypsettäviä oli 200, mutta lehmillä oli hyvin tilaa ja ne saivat itse päättää menevätkö sisälle vai ulos. Silti ne joutuivat oleskelemaan omassa lannassaan, vasikat otetaan emonsa luota pois aikaisin, eivätkä lehmät välttämättä näyttäneet hirmu onnellisilta. Tila oli demeteriä eli vaatimukset tilalle ovat kovemmat kuin vaikka EU:n luomusertifioidussa, joten tästä paremmaksi ei isoilla tiloilla käytännössä taideta päästä.

 Edellisenä yönä syntynyt pikkuinen ja sen äiti. Karanteenikopperossa oleva suloinen vasikka. Viikon se joutuu viettämään siellä.
Näillä taas on stressikarva, koska niiden on aika vieroittautua maidosta ja alkaa syömään rehua.
Jungfruskäristä on palattu, oli aivan älyttömän hauskaa ja raskasta työtä. Nyt on aika matkata taas, nimittäin Tampereelle läksiäisjuhliini ja viettämään äitienpäivää. Päivät kuluu nopeasti, enää kolme päivää lähtöön!

6 kommenttia:

 1. Ai siis se on stressikarvaa mitä noille tulee? Tai siis, ihmettelin Intiassa miksi jotkut niistä lehmistä on ihan sileäkarvaisia ja jotkut tommosia karvakasoja, niin oliskohan sekin sitten johtunut siitä että ne yritti opetella syömään rehua (= roskia..) maidon sijaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin mulle kerrottiin! Voi lehmaparkoja. Intian lehmia tosiaan kay saaliksi, kun syovat likaista pahvia ja ties mita. :c

   Poista
 2. blogissani on sinulle haaste!

  http://the-worlds-beyond.blogspot.com/2012/05/tanks.html

  VastaaPoista
 3. Voi, nyt tuli kotiikävä Saksaan :(
  Kuvat näyttää kivalta reissulta!

  VastaaPoista
 4. Heimoi sulle on haaste mun blogissa

  http://karamellipuro.blogspot.com/2012/05/haastuli.html

  :)

  VastaaPoista
 5. Hei, kiitos kaikille teille haasteista! Koitan mahdollisesti vastata niihin joskus kun bloggausmahdollisuudet on vahan paremmat :) Olen nyt kesan reissussa Costa Ricassa ja muualla, mutta palaan asiaan elokuussa kun palaan kotiin! Kaunista kesaa!

  VastaaPoista