perjantai 16. elokuuta 2013

Festarointia

Porin jazzkadulla tai sen läheisyydessä hilluminen lasketaan tietysti festareilla olemiseksi, vaikkei konsertteihin meniskään. Ainakin jos siellä vielä käy useampaan kertaan (vaikka saan kyllä aina tarpeekseni jo siitä ekasta kadun päästä päähän kävelystä).
Koulukavereiden jälleennäkemisiä puistohengailun ja Puuttuvien keikan merkeissä. Tanssin penkillä ja tunnelma oli yhtä lampussa kuin mun pääni!
Harjavallassa Karmarockiin mennessä makasin kuumalla junalaiturilla katselemassa pilviä ja odottamassa festariseuraa, joku nainen tuli juttelemaan leipäjonoista. Maj Karma vähän itketti, Ismo Alanko soitti kaimabiisin (oi kaunis Johanna, älä usko marsuihin), Hidria oli aika hykerryttävä ja kauan odotettu Paprika Korps sitäkin parempi! Vihdoinkin pääsin näkemään ne livenä.
Facesiin olin pestautunut järjestysnaiseksi. Alkuperäinen parini jätti tulematta joten sain auktoriteettilaseilla varustetusta merimiehestä uuden. Se oli leppoisaa hommaa, kolmen päivän saldona oli pari ilman ranneketta alueella oleilevaa, yksi noin 5 minuuttia veljestään hukassa ollut lapsi ja yksi humalainen, joka käskettiin parempaan paikkaan nukkumaan. Illalla en millään pystynyt lopettamaan noiden metsään laitettujen tunnelmavalojonojen ihastelemista. Ehti siinä kurinpidon lomassa bändien tahtiinkin jammailemaan. Lemppareiksi muodostuivat ennenkuulemattomat Afrikanda ja Temppeli. Kotiin tulin yhtä mekkoa, yhtä itse tehtyä makramenilkkakorua, yhtä kirjaa (tätä, suosittelen!), yksiä haaremihousuja, yhtä vilustumista ja monia hyviä kokemuksia ja fiiliksiä rikkaampana. Ihanat festarit, ensi vuonna ehdottomasti uudestaan!

14 kommenttia:

 1. Ihanaa festarihuolettomuutta aistittavissa täällä, hyvä fiilis tuli kuvista! Siitäkin huolimatta, etten itse päätynyt yhdillekään festareille tänä kesänä.. :/ Tuonne Karmarokkiin kyllä vielä haluan! Ollut aijemmin ihan tuntematon juttu tälle Itä-Suomen kasvatille, mut ilmeisesti ois ihan hyvä meininki siellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtiihän sitä ensi kesänäkin, tai vaikka talvifestaroimaan! :) Karmarock on kyllä ihan mukava pikkufestari, mutta en ole ihan varma onko sillä nyt niin paljon annettavaa jossei satu suosikkiartisteja paikalle? :D Perusjäyhää satakuntameininkiä, kannattaa se varmaan ainakin kerran katsastaa!

   Poista
 2. Oi sä olet kyllä niin kaunis ihminen ja ihailen sun tyyliä!
  Itsekin tuollaista tyyliä haluaisin käyttää, mutta inhottavat ilkeät ihmiset jotka luulevat olevansa parempia kuin muut, niin estää sen...
  Missä muuten olet ollut tuollaisilla ihanilla ns "hippifestareilla"? :)
  IHANAA MEININKIÄ SUN BLOGISSA!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos ihan hurjasti! Hippifestarit oli Faces etnofestivaalit Raaseporissa :)
   Samaa mieltä olen kuin Anne tuossa alla: älä sellasista välitä, vaan anna mennä. Kyllä itekin olen aikoinani joutunut kuuntelemaan ja joskus pelkäämäänkin kaikenmoista mitä muut ihmiset ajattelemattomuuttaan suustaan päästää, mutta en oo antanut sen estää. Viime työhaastatteluunkin menin häpeilemättä hennatatuointi naamassa, ja sain paikan.

   Poista
  2. Noi festarit oli niin kivan näköiset, täytyypä pistää ensikesän tekemis listalle! Kaikki aina sanoo että ei saa välittää, tottahan tuo mutta hetken sitä onkin välittämästä kun taas ihan kertakaikkiaan ei vaa enää kestä...
   Mutta kiitos aina kivat sanat rohkaisevat :)
   Olisi kovin ihanaa jos kävisit lukemassa tämän ja ehkä liittyisit lukijaksi? http://sennialisa.blogspot.fi/2013/08/tahdon-olla-persoonallinen-mina.html

   Poista
  3. Kannattaa tosiaankin mennä :) blogis on ihanan pirtee ja hyvä asenne sulla, hih.

   Poista
 3. tulee ihan nuoruutta ikävä kun tätä blogia lukee -!!!

  tuohon Sennille sanon vanhana tätinä sen verran, että ei kannata välittää - se on ihan mieletön vapus kun voi ja uskaltaa olla juuri sitä mitä on. Tässä maailmassa riittää niitä sanojia ja ennakkoluuloja - ei kannata välittää...se toisen ihmisen totuus on hänen totuutensa - meillä jokaisella on omamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu :) ja hei voihan sitä vanhempanakin vielä mennä ja viipottaa!

   Poista
 4. Hih, mulla on samanlainen kukkamekko kuin sulla tuossa kuvassa ja laukku (mut punainen) :) & ihania tunnelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko et samanlainen tollanen pieni hapsulaukku! Haa, hauskaa :)

   Poista
 5. minusta on tullut aikamoinen kotihiiri - sen jälkeen kun muutin maalle en juuri kaipaa mihinkään - kait tämä vähän jossain välissä laantuu ja mieli halajaa katsomaan isoa maailmaa muutenkin kuin toisten blogien kautta:) kukkahattutätiä minusta ei onneksi saa millään vaikka se kesän ehdoton suosikkilakkini onkin :)- allekirjoitan sen,että meidän tärkein pääomamme on korvien väli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Niinpä, eihän sitä väkisin mihinkään tarvi lähteäkkään jossei huvita, kyllä se mullakin vähän puuskittain menee se innostus, nytkin melkein jäisin mieluummin kotisohvannurkkaan ja tuttuun koulunpenkkiin syksyksi, vaan mentävä on! :D

   Poista
 6. Kaimabiisi livenä, ei vitsi, se vaan hymyilyttää mua vieläkin :D

  VastaaPoista