keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Matkailijaprofiilini

Start by adding one photo here that describes you as a traveler and challenge other bloggers do the same, but the trick is that they must guess where your photo was taken at – in their blog post!

Sain siis Annelta haasteen! On vähän hankalaa veikata, mistäpäin maailmaa hänen reissukuvansa on otettu, mutta ainakin siinä ollaan jossain tropiikissa sekä veneessä. Veikkaanpa siis vaikka jotain Thaimaan saarista. Ja tässä mun matkailijakuvani, josta ei pitäisi olla turhan hankala arvata sijaintia:
Valitsin tämän lähinnä sillä perusteella, että tämä on tilannekuva, eikä sellainen perus turistipönötys, jollaisiin yleensä ahkerimpana kamerankäyttelijänä tulen pitkälti itse ikuistetuksi. Kuvassa mulla on maailmaa nähnyt Kånken-reppuni todella turistin näköisesti etupuolella ja pidän jopa kaulassa roikkuvasta kamerastani kiinni. Ainakin yritän siis olla varovainen reissulainen. Mulla on myös päällä puku, jollaisia paikallisetkin käyttää, tosin tuo luultavasti ei olisi tarpeeksi värikäs. Enkä edes yritä sulautua osaksi paikallista ihmismassaa - ensinnäkään se ei kuitenkaan onnistuisi, varsinkaan tämän hiuston kanssa, ja toiseksi tykkään reissata mahdollisimman kevyellä repulla, jolloin vaatteiden osalta korostuu mukavuus ja käytännöllisyys eikä niinkään ulkonäkö. Pussihousuissa ja tunikassa tai topissa siis yleensä mennään, riippuen mikä on etiketin mukaista.


Scariest airline flown
Varmaankin GoAir, joka lensi Goalta Delhiin. Ne suihkuttivat ennen lennon nousemista jotain hyönteismyrkkyä tai muuta vastaavaa savua koneen täyteen, niin että alkoi pikkuisen epäilyttää. Itse lento sujui kuitenkin ihan normaalisti.


Favorite city/country/place
Vaikea kysymys. Tähän mennessä nähdyistä paikoista olen viihtynyt parhaiten Intiassa, ja sinne kaipaan aina takaisin, vaikka siellä ollessa saattaa usein olla eri mieltä, joten vastaan sen. Tykkäsin tosi paljon myös Nicaraguasta, erityisesti Leónin kaupungista, ja Guatemalassakin oli paljon hyviä puolia. En kuitenkaan ole reissannut niin paljoa, että mulle olisi muodostunut mitään sellaista vakipaikkaa, johon tulee aina palattua. Menen mieluummin etsimään jotain uutta.

Most remote corner of the globe visited
Kilometrillisesti en ole ihan varma, olisiko se Mastatalin kylä Costa Ricassa. Mutta kyllä siellä sellainen fiiliskin tuli uskomattomia vuorimaisemia tiiraillessa ja kuumankosteassa sademetsässä rämpiessä, että aika kaukana kotoa ollaan.


Favorite guidebook series
Lounarit, koska niissä on eniten infoa. Tosin jotkut niistäkin osaa kyllä olla aika surkeita, esimerkiksi tuolta Väli-Amerikasta oli yleensä kerrottu vain yksityisten bussiyhtiöiden aikatauluja, eikä halvimpia valtion busseja edes mainittu. Myös oikeasti hyödyllisen tiedon kuten hotellien tietojen ja matkustusaikataulujen sijaan ollaan keskitytty jauhamaan liikaa diipadaapaa siitä, kuinka kiva ilmapiiri jossain reppureissariravintolassa on - aaargh.


Solo traveler or group traveler?
Jos näistä vaihtoehdoista olisi valittava, niin ryhmä. Yksinkertaisesti pelkäisin yksinäni liikaa, enkä luultavasti saisi reissusta kovinkaan paljoa yksin irti. Toisaalta siinähän sitä oppisi rohkeammaksi, kun olisi vaan pakko uskaltaa. Mutta silti - vaikka eksyminen kahdestaan on seikkailu, mutta yksin aika kamalaa. Kyllä sitä haastetta löytyy silti ryhmäreissuillakin, kokemusta on perheen kanssa matkustamisen lisäksi yhdestä neljän tytön matkasta, joka kyllä loppujen lopuksi sujui oikeastaan kuin rasvattu, ja sekin tietysti helpotti että minä olin ainut joka oli tehnyt kunnollisen suunnitelman jonka mukaan mentiin, ja ainahan voi jakaantua esimerkiksi pareihin jos kaikkia miellyttäviä vaihtoehtoja ei löydy. Kahdestaan on aika helppoa matkustaa.


Worst place to catch a stomach bug?
Eräskin, olikohan se nyt 47 tunnin suora junamatka Delhistä Keralaan muistuu mieleen... Oltiin juna-asemalle tarpoessa saatu holi-väriä naama, hiukset ja vaatteet täyteen, ja junaan päästyä nousi hyvin nopeasti kuume. Ensimmäinen yö menikin raivokkaan oksentamisen kourissa. Sairastamista ei yhtään helpottanut se, että Kassukin sai saman pöpön ja oltiin molemmat erittäin kipeitä, eikä kummallakaan ollut yläpetipaikkaa, joten päiväsaikaan oli kyhjötettävä nurkassa yrittäen viedä mahdollisimman vähän tilaa. Samassa junaloossissa sattui kaiken kukkuraksi olemaan intialainen perhe huutavan pikkuvauvan kanssa, ja jostain syystä puoli junanvaunua tuntui ahtautuneen juuri siihen meidän loossiin soittamaan musiikkia ainakin kolmesta eri kännykästä samaan aikaan. Onneksi mulla oli vastustuskykyä sille delhipöpölle ja se lähti sillä yhden yön kärsimisellä. Kassu ei ollut yhtä karaistunut ja joutui loppujen lopuksi tiputukseen. Mutta joo - Delhi on tähän mennessä ainoa ja hemmetin saastainen paikka, jossa olen tullut kunnolla kipeäksi. Kahdesti. Sillä ensimmäisellä kerralla olin onneksi menossa "vain" lentokoneella kotiin.


First culture shock experience
Intia, oi Intia. Enhän mä ollut 19-vuotiaana, tasan kerran omin päin reissanneena (joka sekin oli viikko Lontoossa) yhtään tajunnut, mihin oikein olin päättänyt kuukauden päiviksi paukkia, ja reissun ensimmäinen viikko kuluikin suuresta järkytyksestä selvitessä. Kaikki pelotti eikä ruoka maistunut. Mutta kyllä siitäkin sitten alettiin pikkuhiljaa selvitä. Ehkä se kerta riitti, ei ole tuo kamala kokemus ainakaan vielä toistunut.


Where would you buy a second home/retire
Jostakin, missä on suotuisa, lämmin ilmasto ja kohtuullinen maaperä viljelyn kannalta, satoa saa ympäri vuoden ja on halpaa ostaa maata ja rakentaa tönö. Mieluiten myös sellaisesta paikasta, missä länsimaalaista ei katsottaisi ihan kieroon. Tekisin talon, mieluiten jonkun kommuuniasumiseen sopivan, perustaisin permakulttuuriviljelmän ja hankkisin kanoja ja vuohia. Sitten sinne voisi tulla ihmisiä vapaaehtoistöihin elelemään kestävästi. Siinä tapauksessa paikassa pitäisi jo olla jonkin verran turismia, koska en haluaisi itse olla vastuussa siitä, että se rantautuisi taas johonkin uuteen suhteellisen koskemattomaan maailmankolkkaan. Itse kysymykseen en ihan suoraan osaa vastata.

Enkä osaa haastaakaan ketään, tehköön ken tahtoo! Tai no okei, haastetaan nyt edes Lensku sitten.

4 kommenttia:

 1. Hei Jonahi! Mielenkiintoisia vastauksia ja kiva kuulla, että säkin olet ollut Intiassa :) Itselläni olisi lähtö sinne n. 2,5 viikon kuluttua koko talveksi... Jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipähei! c: joo, olen käynyt kahdestikin. Oi vitsi, kumpa itsekin pääsisi. Liityin myös blogisi lukijaksi, mielenkiintoista sitten seurata kommelluksiasi siellä. Se on kyllä niin ihana-kamala-maa, että monet tuntuvat jäävän koukkuun, varo vain!

   Poista
 2. Hehee, miekin oon joskus lentänyt Mumbai-Cochin välin jollain Intialaisella halpalentoyhtiöllä, en muista nyt nimee, siellä ne kans suihkutteli myrkkyjään ja ei ollut muutenkaan kauheen luottavainen mieli. Heh se oli jännää! Mut ne kyl sano et se on ilmaraikastajaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli varmasti :D mä en hoksannut kysyä, oletin vaan joksikin myrkyksi, kun nehän suihkutteli jo Finnairin koneessa Suomesta tulevalla lennolla sitä ötökkämyrkkyä ennen kuin matkustajat päästettiin ulos koneesta! Luulevat varmaan että täältä kulkeutuu heille jotain vaarallisiakin ötököitä, ihan kuin ei omasta takaa niitä siellä muutenkin olis :D

   Poista