tiistai 13. syyskuuta 2011

Bearded dragon

Tutustuin viikonloppuna Porissa ollessani tähän suloiseen veijariin, parta-agamaan nimeltä Reiska. Se on hiljattain muuttanut porukoille veljeni lemmikiksi. Reiskalla on ikää jo puolitoista vuotta, mutta se on parta-agamien mittapuulla silti vielä vauva, koska ne elävät lemmikkeinäkin 20-vuotiaiksi. Se on nyt viitisentoista senttiä pitkä ja häntä vielä päälle, mutta pituutta voi tulla vielä melkein puolet lisää. Sitten sitä voi jopa ulkoiluttaa valjaissa kesäisin.
 Reiska tykkää kun sitä suihkutellaan vedellä, kuvassakin näkyy suihkuttelun jälkeinen onnellinen pönötys. Se tykkää myös kylpemisestä ja silittelystä. Parta-agamat ovat aavikkoliskoja, eikä niiden hirveästi pitäisi kiipeillä, mutta Reiska kyllä kiipeää minne vain terraariossaan pääsee, ja hiukan kömpelö maalisko kun on, tipahtaa sieltä usein pöllämystyneen näköisenä.
Voiko tähän enää muuta sanoa kuin että awww? Tuo pömppömaha on ehkä suloisin. Näkyy kyllä että tyyppi on pistellyt poskeensa ahkerasti heinäsirkkoja ja toukkia.

Meikäläinen puolestaan on lähiaikoina laittanut suuhunsa erilaisia salaatteja. Tein tällaista tänään, ja ajattelin julkaista jonkunnäköisen ohjeenkin, kun oli superhyvää ja melkoisen ruokaisaakin. Ohje oli siis ihan omasta päästä. Harvemmin edes käytän keittokirjoja.
 Elikkäs, salaattiin tuli: rucolaa melkein ruukullinen, makaronia (mulla oli tummaa ja vaaleaa sekaisin), avocado, pätkä kurkkua, kolme tomaattia, noin kuusi herkkusientä, auringonkukansiemeniä, sellanen apetinan pieni muovirasiallinen fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja, pieni sipuli, purkki kermaviiliä ja mausteita.
Valmistusohje: pilko kaikki mitä tarvitsee pilkkoa, keitä makaronit ja revi joukkoon rucolat sekä heittele muut ainekset, sekoita, ja voilá! Salaatti näytti herkulliselta jo ennen kermaviiliäkin, mutta päätin kuitenkin heittää soosin joukkoon. Mausteina mulla oli mustapippuri, suola, joku valmis salaattiyrttimaustesekoitus, basilika, rakuuna, timjami ja valkosipulijauhe. (Oikeasti unohdin tuon sipulin salaatista, mutta kyllä se hiukan olisi sipulia kaivannut, niin lisäsin sen tuonne ohjeeseen.)
Ja tällaisen jämäsalaatin väsäsin eilen illalla. Paloittelin joukkoon juuston pohjan, josta ei enää saanut siivuja, oliivipurkin jämät, ja tein vielä erillisen kastikkeen luonnonjugurtista, johon sekoitin hiukan sinappia ja mausteita. Nomnom! Täytynee vielä mainita, että tomaatit ja kurkut on äidin kasvihuoneesta ja sipulit taas Kassun äidin sipulipenkistä. Todellista luomua siis.

6 kommenttia:

  1. hahaaaaa muuten! tunnisteet - ruoka ja postaukses asiaa liskosta<3 reiska päivälliseksi!!

    VastaaPoista
  2. paula mitä naurat, se on just ihana! :--D

    joohei, taidan paistaa sen joku kerta.... noo mut luonnollisestihan tunniste koskee vaan salaatti-, ei lihaosiota ;)

    VastaaPoista
  3. Wow mikä lisko! :o ja vähäks hyvän näköstä pastasalaattia :)

    VastaaPoista
  4. marie: juu, se on kyllä aikamoinen :>

    VastaaPoista