tiistai 25. maaliskuuta 2014

Takut poikki ja pinoon

Mää leikkasin hiukset! Jotain, mitä en ole tehnyt neljään vuoteen, sen jälkeen kun lakkasin leikkelemästä sellaista punkkarityylistä sivusiiliä takkujen lomaan. Suurin osa rastapehkosta on saanut kasvaa vapaasti sellaiset seitsemän vuotta, ja vauhdilla se onkin venynyt (aina joku kommentoi, kun ei olla hetkeen nähty, että taas on tukka kasvanut). Olin kuitenkin jo aika kauan tuskaillut liian pitkää ja painavaa tukkaa, joka takapuoleen yltävänä oli aina tiellä, omituisen värinen ja luultavasti aika suuri syy niskavaivoihini, mutta en kuitenkaan halunnut kokonaan luopua takuista, kun se on niin helppo ja hauskannäköinen tukka. En myöskään ole oikein koskaan välittänyt normaalitilassa olevista hiuksistani pitkinä, vaan ne olivat aina jotenkin kiinni tai sitten niitä piti olla koko ajan laittamassa ja tupeeraamssa ja mitä vielä, ikinä ei niiden kanssa kuitenkaan ollut helppo olla. Rastat teki pitkien hiusten aukipitämisen mahdolliseksi tällaiselle luomuluukkia kannattavalle, joka keksii ajalleen parempaakin käyttöä kuin hiusten laittamisen.


Eilen päätin sitten pitkällisten pohdintojen jälkeen ottaa sakset kauniiseen käteen ja leikata takut poikki ja pinoon! Jäljelle jäi lähinnä kolmessa vuodessa kasvaneet omanväriset osuudet, sekalaisen väriset ensin mustaksi värjätyt ja sitten vetyperoksidilla käsitellyt hamppulatvat saivat lähteä. Kaikkein pisimmän rastani jätin muistoksi, haha. Nyt on kevyempi olo ja tykkään lyhkäisemmästä hiustostani. Kyllähän tuota pehkoa muutenkin tarvitsisi vähän siistiä, mutta kaikki aikanaan.

18 kommenttia:

  1. Hurjan pituiset olivat! Näyttää tosi hyvältä nytten hiuksesi. mm tulee vähän ikävä omia takkuja, ne oli kyllä helppo tukka. On vaan tyyli muuttunut niin paljon että vaatisi totuttelua sovittaa takut taas mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joo, olihan ne melkoset :D mun mielestä takut kyllä voi sopia hyvin klassisempaankin tyyliin!

      Poista
  2. Voi että sulla on kaunis tukka! Sama täällä, omia takkuja on muutenkin ollut tässä ikävä ku alkaa olla viisi vuotta siitä kun ne laitoin. Ja kaksi vuotta kun leikkasin ne pois. Hmh.

    VastaaPoista
  3. mä säikähdin otsikosta et lähti koko tukka! mut just tuo pituus sopii sulle toooosi upeesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän tarkotuksella sen kirjotinkin, oonpa häijy!

      Poista
  4. Hui kun minäkin pelästyin, että koko tukan saksit :'D Oli hieno ennen ja on hieno nyt! Olen aina sun tukastasi pitänyt. Kovin paljon. Itsellänikin tukka alkaa olemaan jo suhteellisen pitkä ja vessassa istuessa saa vähän varoa... Mutta en uskaltaisi leikata, eikä onneksi vielä mitään kummempia haittojakaan ole ilmennyt! Oot niin sievä ja ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo munkin piti varoa ettei tukka mee pönttöön :--D voi hurjasti kiitoksia, mäkin fanitan sun hiustoa! Toivottavasti voit pitääkin sen noin pitkänä ja ihanana!

      Poista
  5. Mä en voi muuta kuin ihailla, kuinka sä olet jaksanut vuosia kasvattaa tota tukkaa! Mä aina välillä haaveilen rastoista, mutta mun hiukset on niin ohuet ettei näihin varmaan mitään saisi laitettua.. Pari vuotta aina jaksan kasvattaa pidempää tukkaa ja sitten leikkaan taas lähes siiliksi. Näin on mennyt jo viimeiset ties kuinka monta vuotta. Ärsyttää, kun en osaa tehdä pitkille hiuksille mitään ja ne on aina sit vaan ponnarilla! Rastat olis sen takia kiva vaihtoehto, kun ne aukinaisenakin näyttää niin kivoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukka on pikemminkin vaan kasvanu ittekseen kun en oo sille mitään jaksanut tehdä :D Mulla oli kans samanlainen kasvatus-leikkaus-kierre otsiksen kanssa, mut sit päätin etten viitsi ees yrittää kasvattaa, heh.
      Kyllä rastat voi saada ohueeseenki tukkaan laitettua ja luulisin että näyttäis siinäkin hyviltä, ainakin jos niistä tekee tarpeeksi ohuita eikä mitään järkäleen paksuisia :)

      Poista
  6. Liityn näiden ihmiset kuoroon, jotka pelästy että saksit takut kokonaan pois! Oot ollut mun takkuidoli niin kauan että meinasin saada sätkyn. :D Näyttää tosi kivalta tuon pitusena, en jaksa odottaa että omat vauvatakut olis joskus noin pitkät ja mahtavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi, pahoittelut :'D kyllä ne takkuset siitä nopeesti kasvaa!

      Poista
  7. hei täällä eräs toivosi blogisuosituksia! saako niitä pyytää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, katotaan jos saisin joskus aikaiseksi tehdä postauksen lemppareistani. :)

      Poista
  8. Kivan freesiltä näyttää nuo leikellyt takut!

    Ja luin matkapostauksiasi läpi ja kiitos inspiraatiosta. Etenkin tuo Balkan, suunnittelen nimittäin jotakin samanmoista kesäksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että inspiroiduit! Mulla onkin ikävä sitä reissua! Toivottavasti sunkin matkasta tulee yhtä hyvä. :)

      Poista
  9. Moi! Laitoin sulle sähköpostia. : ) Sulla on kyllä ihana tukka! Oon ihan varma et oon törmänny suhun livenä joskus, parikin kertaa. Ehkä amiksessa? :D Äh en voi kyl muistaa mut tutulta näytät! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, mihinköhän osoitteeseen laitoit, en oo huomannut saaneeni postia? Mielenkiintosta, en oo kyllä koskaan amista käynyt. :D

      Poista