torstai 2. helmikuuta 2012

Täällä on tomuista

Kissavieras Tomu tuli pitämään mulle seuraa isäntänsä huidellessa maailmalla. Voi kutsua myös nimillä Topi, Toppo, Kennonaama tai Pönölasse. Kissaneiti, jolla on kolme valkoista polvisukkaa ja yksi nilkkasukka, suuri saalistaja Laitilan metsistä. Näin talvisin se tykkää nukkua mahdollisimman lämpimässä paikassa (sohvan takana kohdassa, jossa on lattialämmitys tai sängyllä), juoda vettä kaikkialta muualta paitsi omasta kupistaan, kuten tiskialtaassa olevasta kulhosta tai suihkun lattialta, teroittaa kynsiään sohvaan ja päivystää yläkerran ikkunalaudalla. Tomu on myös hieman prinsessan elkeitä omaava kissanen - ei kelpaa muu ruoka kuin latz, eikä hiekka-astiaan voi tehdä tarpeitaan jos siellä on valmiiksi pienikin kakkapötkylä. Mutta on se vaan ihanaa nukahtaa illalla, kun tuo karvapallo kehrää selän tai vatsan päällä.
Otsatukka teki paluun hetken mielijohteesta. Se on aika kiva, väri varsinkin, vaikken joskus olisi uskonut ikinä noin sanovani. Opettelen käyttämään minisuoristusrautaa siihen.
 Voi valo! Auringonläiskässä hymyilyttää. Ainakin, kun pysyttelee sisätiloissa poissa paukkupakkasesta.
Viime päivien yksinkertaisia kokkailuja. En oikein jaksa panostaa ruuanlaittoon keskenäni, mutta jotain kuitenkin pitää syödä. Tuota supertuhtia smoothieta saan syyttää siitä, etten päässyt aamulla ollenkaan ekalle tunnille asti. Ylimmässä kuvassa on vallan herkullista kaali-maapähkinävoisörsseliä, om nom. Maistoin tuollaista samanlaista (ainakin melkein, en tiedä mitä siinä tarkalleen ottaen oli) ekaa kertaa osallistuessani kesällä vegaanipiknikille. Alla reseptit, alunperin omasta päästäni!

Pähkinäinen kaali

puolikas kaali (tai kokonainen pieni)
1/4 purkillista maapähkinävoita
ripaus suolaa

Paloittele kaali sopiviksi suupaloiksi ja käytä pannulla öljyn kera, niin että kaali ei kypsy kokonaan, mutta saa vähän makua. Lisää muut ainekset ja sekoita. Nauti esim. Suomen luonto -lehden kera kuten minä tein.

Kidneypapu-oliivitahna

2 tlk kidneypapuja
1-2 dl oliiveja
tilkka limettimehua
mausteita, yrttejä unohtamatta

Sörsselöi ainekset sauvasekoittimella/blenderillä. Nauti leivän tai minkä vaan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti