torstai 25. lokakuuta 2012

Rappukäytävässä


Tykkään ihan hulluna meidän rappukäytävästä. Kovin moni ihminen ei varmaan ajattele samoin. Mutta eihän räsymatoilla ja pitsiverhoilla puetusta rapusta voi olla pitämättä. Mulle tulee siitä aina sellainen kiitollinen fiilis, ilo että saan asua juuri täällä. Rapussa tuoksuu hurmaavasti vanha puutalo, joskus jonkun asunnosta leijailee myös ruuan tuoksu tai kotoisa tulipesässä palavan puun häivähdys. Portaat narahtelee kivasti kun niillä kävelee, alakerran Carolan oven takaa kuuluu usein iloista lauleskelua (joka nousee myös lattian läpi).

Eteisessä on hauskat järjestyssäännöt vuodelta 1953. Mun lempparisääntö on: "Soitto ja laulu on kielletty kello 22-9 välillä. Paitsi perheen merkkipäivätilaisuuksissa saadaan sitä tehdä kello 24 asti yöllä. Muissa tapauksissa on sovittava erikseen lähimpien naapureiden kesken." Aika ihanan topakka on myös: "Jotta portaat pysyisivät siisteinä, on otettava huomioon seuraavaa: a) ettei ulko-ovia saa pitää turhan takia auki. Ainoastaan suursiivouksen aikana saa olla auki." Ja ihan mielenkiintoinen tämäkin: "Isoa pyykinpesua ei saa suorittaa huoneistossa sisällä, vaan ainoastaan pesutuvassa, johon talonmies kysyttäessä antaa luvan."
Hihi. Onkohan noi säännöt vieläkin voimassa?

4 kommenttia:

 1. Ihana rappukäytävä! Vanhoissa taloissa on kyllä tunnelmaa mitä muualla ei saavuteta. C: Tätä katsellessa kaiholla muistelen vanhan asunnon rappukäytävää, joka oli tämän sinertävämpi kaksonen - sammutinkin samassa paikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin totta. :) Tajusin vasta, et vanhassa asunnossa oli just se vika, että vaikka se olikin vanhassa talossa, niin ei siellä ollut juuri mitään vanhaa enää jäljellä, mikä olis luonut sitä tunnelmaa.

   Poista
 2. ui mikä rappukäytävä!!

  "Rapussa tuoksuu hurmaavasti vanha puutalo, joskus jonkun asunnosta leijailee myös ruuan tuoksu tai kotoisa tulipesässä palavan puun häivähdys."

  ah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, rakastan sitä. Kävi vissiin jo selväks :--)

   Poista