keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kysymyksiä ja viime kevään kukkia

Olin maailmalla huidellessani saanut vallan kauhian kasan haasteita, joten vastaillaanpa sitten! Kuvat on vanhoja ja peräisin viimevuotiselta keväiseltä pyöräretkeltä, kun katseltiin Katariinanlaaksossa vuokkoja ja oravan pesänrakennuspuuhia.
 Kaikki varmaan tietää miten tää haaste kulkee, eli ekaksi kerrottakoon siis 11 asiaa minusta.

1. Mitä vanhemmaksi tuun, sitä vähemmän ajattelen ja pohdiskelen ja sitä enemmän teen asioita. Mutta musta se on vaan ihan hyvä, mennä vaan eikä meinata niin paljoa. Käytännönläheisyys viehättää mua koko ajan enemmän kuin joku lennokas filosofointi ja muu käytännöstä irtonainen pyörittely.
2. Oon tosi onnellinen siitä, että oon löytänyt tosi konkreettisen alan, joka kiinnostaa mua ja mitä oikeasti haluan tehdä työkseni, eikä vain opiskella jotain siksi koska jotain duunia on mukamas pakko tehdä. Mulla oli vähän luuseriolo, kun jätin yliopiston kesken ja vaihdoin ammattikorkeaan, koska olin aina pitänyt itseäni lukuihmisenä, mutta se oli kyllä paras päätös mitä oon elämäni suunnan suhteen varmaan ikinä tehnyt. Nyt on semmonen fiilis, että on tosi jees olla oikeesti mukana kaikissa kiinnostavissa projekteissa eikä vaan päntätä päähänsä jotain turhanpäiväistä.
3. Oon merimiehen (avo)vaimo. Se tarkoittaa jatkuvaa odottamista, hyvästelemistä, sopeutumista, yksin kotona olemista, mutta myös omaa aikaa ja vapautta. Mulla on viha-rakkaussuhtautuminen siihen, että tuskin voidaan koskaan viettää mitään normaalia arkielämää johon kuuluu vapaat viikonloput ja yhteiset loma-ajat.
4. Oon suhteellisen kiinnostunut politiikasta ja asioihin vaikuttamisesta. Äänestän yleensä vasureita, mutta yksissä vaaleissa äänestin myös SKP:n edustajaa.
5. En voi sietää omahyväisiä ihmisiä, vaikka ne olis muuten kuinka kiinnostavia ja ihania tahansa. Semmonen tietty nöyryys vaan täytyy löytyä että voi saada mun sympatiat puolelleen.
6. Mietin aina aika ajoin vegaaniksi ryhtymistä. Usein se kuitenkin kaatuu siihen, että kanssaeläjä ei halua elää ilman maitoa ja juustoa, ja tuntuu typerältä ostaa kahdet eri ruuat. Musta ei myöskään oo mitenkään perustavanlaatuisesti väärin pitää kotieläimiä, vaan saattaisin itsekin haluta ottaa pari vuohta ja kanoja jos olisi sellaiset asuinolot, että voisi, joten vegaanina elely tuntuisi siksi jotenkin tekopyhältä. Tästä nykyisestä tehotuotantomallista ei varmaan kuitenkaan tarvitse edes sanoa mitään.
7. Asia, jonka todella haluaisin itsessäni muuttaa, on etten aina hermostuisi ja kiukustuisi, kun joku yrittää neuvoa mua ilman, että olen pyytänyt neuvoja, tai selittää mulle jotain itsestäänselvää asiaa, ihan vaikka vaan ohimennen. Otan sen jostain kumman syystä aina jonain henkilökohtaisena tietämyksen ja kykyjen loukkauksena, vaikkei se toinen tietenkään sellasta tarkoita.
8. Mulla on ollu rastat syyskuussa 6 vuotta. Ne on jo osittain takapuoleen asti pitkät ja painaa paljon. Kadehdin aina ihmisiä joiden rastat on sellaset kevyet, että ne saa helposti sidottua ihanille nutturakasoille. Tän reuhkan kesyttämiseks tarvitaan kovia otteita ja monta ponnaria.
9. Hiustenpesu on yksi rassaavimpia asioita, mitä ihmisen on pakko tehdä. Koitin talvella olla trendikkäästi shamppooton, mutta en vaan taipunu siihen niin usein tarvittavaan vesipesuun. 3 kuukauden päästä otin taas palashampooni käyttöön ja pesen tukkani onnellisesti noin kahden viikon välein.
10. Oon krooninen myöhästelijä. En jotenkaan osaa arvioida lähtövalmisteluihin ja matkaan kuluvaa aikaa, ja muistan aina sata asiaa mitkä pitää ehdottomasti tehdä ennen kuin astun ovesta ulos. Yleensä en silti oo enempää kuin 10 minuuttia myöhässä.
11. Oon yleensä aika tyyni ja rauhallinen. En suutu kunnolla kovinkaan helposti, ja sittenkin jos suutun, lepyn hetkessä, vaikka saatankin lapsellisesti jatkaa kiukuttelun esittämistä vielä jonkin aikaa.

Sitten niitä kysymyksiä. Kiitos sulle, sulle, sulle ja sulle!

mitä pelkäät? Sitä että jossain vaiheessa tajuan eläneeni aivan eri tavalla kuin olisin oikeasti halunnut. Myös vähän korkeita paikkoja ja pimeää.
mikä on sinusta hyvin kaunista? Siemenen itäminen, hymyt, maailma noin yleensä.
nuuskamuikkunen vai pikku myy? Molemmat on mun lempparihahmoja!
hymyiletkö koskaan kadulla vastaantuleville? Hymyilen aika useinkin, mutta se on yleensä sellaista yleishymyä joka kohdistuu vastaantulijoihin puolivahingossa kun katsoo niitä silmiin.
onko vaikeaa pitää jalkaa, kättä sängyn reunan yli? Ei sillätavalla, mutta onhan se vähän epämukavaa joten mieluummin pidän raajat sängyssä.
millaisen unen muistat nähneesi viimeksi? Näin viime yönä jotain pöljää unta että hengailin madventures-tyyppien ja joidenkin mun sukulaisten kanssa jossain kaukana kotoa, ja mun piti lähteä pois seuraavana aamuna ja harmitti ihan sikana kun en voinut jäädä sinne kun oli niin leppoisaa. :--D
lapsuuden lempilelu(t), lempitarina(t)? Mun lempi"lelu" oli semmonen nunnutyyny, joka oli alunperin viininpunainen sohvatyyny, mutta joka lopulta kaiken nurkkien imeskelyn ja jokapaikkaan raahaamisen seurauksena oli vaaleanpunainen, ihan harpertunut ja täynnä erilaisia paikkoja, ja sitten se päällystettiin uudestaan kultaisella kankaalla. Lempitarina oli jo lapsena Taru sormusten herrasta, jota meille luettiin iltasaduksi, ja sit jostain satukirjasta Pikkuäiti, Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri sekä Kettu ja korppi, niihin en ikinä kyllästynyt.
oletko nukkunut ihan taivasalla? En muista ainakaan kokonaista yötä nukkuneeni.
korjaatko koskaan sukkiasi? Villasukkia ja sukkahousuja joo, mutta yleensä käytän sukkia rei'istä huolimatta niin kauan että ne reiät on jo liian isot korjattavaksi.
haluaisitko ratsastaa kissalla? Jos olisin tositosi pieni ja se kissa hyväksyis sen.
nättejä nimiä? Verna, Ilja, Aava, Usva, Unaja...
Mistä pidät? Tällä hetkellä erityisesti siitä että tänä vuonna sain kaksi kevättä, Augustus Pablosta ja avokado-banaani-selleri-pirtelöstä.
Mistä et pidä? Tulisesta ruuasta, itsekkyydestä, omahyväisyydestä. Tiskaamisesta vessan lavuaarissa (terveisin lvi-ongelmat ja keittiön viemärin käyttökielto).
Oudoin asia johon uskot? No onhan tää koko maailma aika outo jos alkaa miettimään, ja kyllä mä kumminkin uskon et ollaan kaikki oikeesti olemassa.
3 kauneinta mieleen tulevaa sanaa? Jos (melkein) unohtaa sanojen merkityksen niin virvatuli, unennäkijä ja ilmalaiva on aika kauniita.
Kuvaile itseäsi 15-vuotiaana? Olin silloin iloinen, vähän melankolisuuteen taipuvainen, viaton ja maailman menosta autuaan tietämätön mut silti vähän kapinahenkinen takkutukka.
Kerro muutama hyvä puoli jokaisesta vuodenajasta? Talvi: pääsee pulkkailemaan, hiihtämään ja luistelemaan, lumen narskunta kenkien alla, talvivaatteisiin hautautuminen. Kevät: kaikki herää eloon, se kun pärjää ekan kerran ilman takkia ulkona ja ekat metrit pyörällä. Kesä: Lämpöä, aurinkoa ja kesäsadetta, kaikkia ihania tapahtumia. Syksy: Ruska, tunnelmointi, uuden aloittamisen tunne.
Yksi voittamaton lempituoksu? Sellanen intianbasaari-tuoksu, miltä kaikki sellasista kaupoista ostettu tuoksuu.
Mitä maailma mielestäsi tarvitsee? Vastuullisuutta, välittämistä ja rakkautta.
Ikuiset kuukautiset vai ikuinen hikka? Kuukautiset.
Suosikkitunne? Sellanen turvallinen lämpö- ja rakkausolo. Ehkä myös oikein kunnon euforiafiilikset.
Rakastatko? Rakastan.
Mikä on sun lempparimuumihahmo? Tuli jo todettua että Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen.
Milloin kiipesit viimeks puuhun? Viime kesänä ehkä? En kyllä uskalla kiivetä kovin korkealle.
Mikä on sun voimaeläin? Kissat.
Mikä on hyvä kirja? Mm. kaikki Paulo Coelhon kirjat.
Mikä on paras väri? Tummanvihreä ja oranssi.
Mikä on hyvä elokuva? Katoin eilen dokumentin nimeltä Green Gold, se oli ihan hyvä.
Mitä aiot tehä kesällä? Jonkin verran duunia, matkustella Suomessa, tehdä luontoretkiä, lukea kirjoja, käydä kivoissa tapahtumissa, opetella jonkun uuden kivan asian, vaikkapa diaboloilun.
Mikä on kivoin asia sinussa? Oon ystävällismielinen ja hyväsydäminen.
Retiisit on aika hyviä? Ei mun suurinta herkkua, mutta ihan jees.
Milloin voi ruveta kävelee ilman kenkiä? Ihan koska vaan siltä tuntuu!
Käytätkö eriparisukkia? En yleensä, paitsi joskus kotona eriparivillasukkia. Tai no, suurimmaks osaks käytän sellasia samanlaisia mustia sukkia, niin ei niistä voi tietää onko ne alunperin samaa vai eriparia, hehe.
1. onko kaakao jees vai ei? On jees!
2. mottosi? onko sulla sellaista? Ei oikeastaan. Kaikki hyvät on aivan liian kliseisiä!
3. vietätkö liikaa aikaa netissä? Ehkä vähän, mutta osaan laittaa koneen kiinni silloin kun järkevä nettitekeminen loppuu, enkä ala surffailla jossain turhanpäiväisillä saiteilla tai päivitellä naamakirjan etusivua kymmenen sekunnin välein.
4. ootko ujo vai onko sulla pokkaa vaikka mihin? Enemmän ehkä jälkimmäisen puolella, mutta kyllä välillä vähän ujostuttaa.
5. lempiäänesi? Kissan kehräys, laineiden liplatus, meditatiiviset soittimet, erilaiset ihmisäänet.
6. ootko suihkussa mielummin pitkään vai lyhyesti? Olisin mieluummin lyhyesti mutta jotenkin en vaan osaa pitää siellä(kään) nopeeta tahtia yllä.
7. nautitko saunasta? Juu!
8. hölmöimmän näköinen eläin joka on tullut vastaan? Joku hassu lisko varmaan.
9. ootko siivoushullu? En, mutta sitten kun aloitan niin siivoan kaiken tosi huolellisesti.
10. pidätkö viherkasveista? Joo, mulla on niitä kymmenkunta hoidokkeina.
11. onks elämä jees? Onhan se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti