tiistai 6. elokuuta 2013

Villihevosia


Nämäkin kuvat tulee aikamoisella viiveellä, mutta tulkoon. Kävin juhannusviikolla työreissulla Latviassa. Oli pyörimistä pitkin poikin Riikaa (vaihteen vuoksi!), autiota hiekkarantaa, suloisia ötököitä, kutunjuustotila ja sen hellyyttävä maalaispoika, vuohia () ja sähköpaimen johon ei kannattaisi nojailla, melomista Pape-järvellä, ilma sakeanaan sudenkorentoja, harvinaisia orkideoja sekä koko matkan kokokohta eli villihevoset ja -lehmät. Villihevosten näkeminen on ollut yksi mun unelmista, ja olin aina kuvitellut, että pitäisi mennä vähintään johonkin Turkmenistaniin tai Mongoliaan asti näkemään sellaisia. Ei mulla ollut hajuakaan, että muutaman sadan kilometrin päässä kotiovelta villihevosia tepastelee pitkin latvialaisia metsiä ja rantaniittyjä selviten myös talvet ilman ruokintaa. Voi sitä ilon ja onnen määrää kun kaukana niityllä näkyi muutama tummanharmaa möykky ruohoa syömässä! Seuraavana päivänä Engure-järven rantakosteikossa villilehmien kanssa hengailevia heppoja pääsi katselemaan vieläkin lähempää. Enkä voinut missään vaiheessa lakata ihmettelemästä sitä, miten kaunista maaseutua Latviassa on. Laittelen vielä kuvia Kuldigasta ja juhannusjuhlista perinteiseen tyyliin!

8 kommenttia:

 1. Vieläkö on villihevosia lalalaa... vähä huikeeta, iha mahtavia kuvia taas, nii kaunista :o!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on aikamoinen korvamato, aina alkaa soida päässä! Kiitos ♥

   Poista
 2. Oi miten hienoa! Olen kovin innoissani tästä myös siksi, että sunnuntaina aloitan pyöräreissuni Liettuan Kaunasista kohti meren rantaa, Klaipedan, Liepajan, Ventspilssin ja Kolkan kautta kohti Riikaa. Ja ohitetaan tosiaan tuo Papen luonnonpuisto ja Engure-järvi matkalla. Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo kuulostaapa mahtavalta reissulta! Kannattaa tosiaan poiketa niissä matkalla, kummastakin löytyy myös noita villejä heppoja ja lehmiä bongailtaviksi 8)

   Poista
 3. Mullakin alko villihevoset soimaan päässä :) Ihan mahtavan oloinen reissu ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, onneksi et ole ainoa! Kiitos, sitä se oli :--)

   Poista
 4. Oi miten ihana löytö, minäkin olen aina halunnut nähdä oikeita villihevosia!
  Upeita eläinkuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos c: Sanos muuta, eikä niitä tarvitse kovin kauas lähteä katsomaan!

   Poista