lauantai 25. tammikuuta 2014

Kalastajakylä


Sesimbra. Perinnehattupäiset vanhukset, kujilla leijuva kalansaaliin haju, sateella suljetut ikkunaluukut, niiden ulkopuolella roikkuvat pyykit, sinivalkoiset kaakelit seinillä joilta maali rapisee pois, perkuujätteitä syövät kissat, valkoiset talot ja punatiilikatot, rantakiviin maalatut galaksit, yksinäinen kalastaja pauhaavan Atlantin rannalla, hiekka joka on kuin vuorovettä.


Teepaitakeli joulupäivänä, graffitit jotka tuovat mieleen kansanlauluja, hölmöt yhteiskuvat, satamassa kelluvat värikkäät kalatuspaatit, etelänmatkatunnelma, laiturin ujot kissat joista vain yksi antaa silittää.


Laskevan auringon lämpö iholla, joka nurkalla päivystävät mummo- ja pappalaumat, koko kylän yhteiset sunnuntaikävelyt palmujen alla, katutaiteilijat, porrasaskelmat kivikujilla joiden varsilta voi löytyä mitä vaan.

4 kommenttia:

 1. Söpö mummo- ja pappapotretti sekä ihana hyvinsyöneen näköinen punainen katti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Noita katteja oli kulmilla vaikka kuinka paljon, mutta kaikki ei antaneet tulla ollenkaan lähelle :) pelkäsivät varmaan, että vien niitten fisut.

   Poista
 2. Onpas kaunista! Nuo talot ja toi meri ja yleinen tunnelma mikä välittyy... Portugaliin pitäisi ehdottomasti päästä käymään vielä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin rakastuin maahan ikihyviksi! Siellä olisi tarkoitus joskus pidempäänkin tutkia paikkoja, toivottavasti kesäaikaan :)

   Poista