lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kiipeilyä ja vesiputouksia

Touko- ja kesäkuun vaihteessa tehtiin viikonloppuretki pohjoiseen. Menomatka Bragaan kesti kuusi tuntia, kun ajeltiin moottoritien sijasta ilmaisia pikkuteitä läpi metsien, teollisuusalueiden ja kylien. Kiipeilyhuoneen kokolattiapatjalla sai makoisat unet, aamulla kaupunkinäkymät oli melkoiset ja sohvasurffaushostimme keittiönseinät täynnä vieraiden terveisiä. Mekin kirjoitettiin omamme.


Yliopistojen välinen kiipeilykilpailu oli se varsinainen päämäärä. Tuo mun Zéni pääsi finaaliin ja meidän tiimi pronssisijalle! Itsehän keskityin valokuvaajan rooliin ja auringolta piilotteluun - palanein tuloksin.

Sunnuntaipäivä käytettiin Gerêsin uskomattomassa luonnonpuistossa pörräämiseen. Ajeltiin jyrkän mutkaisia metsäteitä, juotiin jääkylmää vettä suoraan lähteestä, uitiin vesiputouksen alla ja syötiin eväspatonkeja toisen yllä. Tuolla olisi varmaan upeita mahdollisuuksia trekkailuun, meillä oli nyt aikaa vain pintaraapaisuun.

Niin pakahduttavan kaunista!

Syksyksikin on kaikkea pakahduttavaa luvassa, aiotaan nimittäin perustaa kommuuni saareen, meren äärelle. Halutaan pois kaupungista, ja onneksemme löysimme pari muutakin tyyppiä Turun seudulta, jotka jakavat ajatuksen. Jos kaikki nyt menee hyvin, niin asutaan syksyllä taloa Naantalissa, tarpeeksi lähellä keskustaa ja Turun-bussia, muttei liian. Siellä on metsää, peltoja, meri, soutuvene, puutarha, omenapuita, marjapuskia, leivinuuni, kaivo, ulkohuussi ja saunamökki! Omistaja lupasi vetää juoksevan vedenkin keittiöön ja kenties jopa lämminvesisuihkun saunaan. Aika monta unelmaa käymässä toteen, en voisi olla onnellisempi.

4 kommenttia:

 1. Makean näköinen luonnonpuisto :) Ja hauskan kuuloinen kommuuni teillä tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kyllä kelpasi! Joo, aivan satavarma tuo ei vielä ole, mutta parasta toivotaan :)

   Poista
 2. Oi miten ihania vesiputouksia ja puroja! Näyttää niin raikkailta! Ja oi että miten ihanalta kuulostaa tuo mahdollinen tuleva kämppä! Kelpais tosiaan mullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vesi oli hyisen kylmää, mutta virkisti mukavasti! Kämppä tosin on vieläkin vain mahdollinen, mutta eiköhän me jotain vastaavaa joka tapauksessa päästä asuttamaan! :)

   Poista