maanantai 16. syyskuuta 2013

Perillä


Terveisiä täältä pilvisestä Ústí nad Labemista! Perille on päästy, paperiasiat hoidettu tuutorin kanssa ja hieman kolkko huone (jossa on tosin oranssi muovimatto!) tehty niin kotoisaksi kuin suinkin. Jouduin ostamaan tarvitsemani astiat, vaikka ensin oltiin sanottu että täältä saisi lainaksi kaikki perusjutut. No, vähän tahraiset peitot ja tyynyt on ja haalistuneen punainen, retro pöytälamppu, muutaman huonekalun lisäksi. Vielä on vähän hiljaista, olen ensimmäinen asukas kahden huoneen ja neljän asukkaan solussa, eikä muissakaan huoneissa vielä montaa ihmistä asu. Solun molemmat huoneet jakavat hyvin neuvostotyylisen eteisen, vessan (likaisen ja lavuaarittoman vessan, jonka ovesta on täytynyt sahata palanen pois, jotta ovi mahtuu avautumaan) ja kylpyhuoneen. Keittiö on erikseen käytävällä, jonka lattiaa peittää parkettikuviollinen muovimatto, joka on niin kupruilla, että näyttää lainehtivalta. Jääkaappi on solun isommassa huoneessa, se hurisee mukavasti sänkyni vieressä. Huoneessa näyttää olleen ennen kolme sänkyä, onneksi enää kaksi. Oman netin saan toimimaan vasta viikon päästä, jahka koulu alkaa ja saan tunnukset. Nyt tulin nettiin lähimpään wifilliseen baariin, jonka nimi on Delirium tremens. Olen ainoa asiakas täällä. Äsken tuli sähkökatko, vaikka ei edes sada. Tämä kaupunki onkin ollut hieman isompi mitä kuvittelin etukäteen. Olen muutenkin yllättynyt ihan positiivisesti, koska etukäteen tätä on haukuttu sekä rumaksi että haisevaksi (täällä on pari tehdasta, jotka kuulemma saastuttavat ilmaa niin, että sen kyllä huomaa), mutta minusta täällä ei haise saasteet eikä ole erityisen rumaakaan, muutamaa neuvostotyylistä hallinto-/toimistorakennusta lukuunottamatta.

Nyt on pää niin jäässä (ja särkee edelleen kun en saanut keitettyä aamulla kahvia täyttämään kofeiinintarvettani), etten jaksa kirjoitella enempää kuulumisia. Kerron sitten seuraavassa postauksessa enemmän matkasta tänne. Yllä on pari kuvaa läksiäisistä Tampereelta, alla aamupalatuokiosta merenrannalla pohjoisessa Latviassa, Vilnasta ja jostain Liettuan maaseudulta. Kuulemisiin, nauttikaa syyspäivistä!

4 kommenttia:

  1. Siis multa on taas mennyt ihan ohi - mitä sä lähdit sinne tshekkeihin tekemään? Olemaan vaan vai onko toi joku koulujuttu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erasmus-vaihtoon! En mä oo tainnut kovin montaa kertaa sitä toisaalta mainitakkaan :D

      Poista
  2. Ihania kuvia!näytät niin upeelta, kaunotar :)!

    VastaaPoista