tiistai 9. joulukuuta 2014

Gyl Raum o ain Raum

...ja näihän se on, ei auta kuin yhtyä tuohon raumankieliseen sutkautukseen! Vanha Rauma on aina yhtä tunnelmallinen oli vuodenaika mikä tahansa, ja sen pastellinsävyiset talot liiankin suloisia.


Porissa nuoruuteni viettäneenä olen pitänyt Raumaa ehkä hieman sellaisena tuppukylänä, jossa ei Klustermus-festarin ja Pitsiviikkojen (tai Raumanmeren juhannuksen, härregod sentään) eli kesäajan ulkopuolella tapahdu oikein mitään. Mutta ei kai siellä tarvitsekaan sen kummempia tapahtua, kunhan joku lämmittelemään kutsuva leipomo-kahvila on auki, putiikeiden näyteikkunoita voi ihastella kaduilla talsiessa, lehdet putoilevat puusta ja elämä lipuu eteenpäin omaa verkkaista tahtiaan. (Siinä kai se vanhojen kaupunkien viehätys usein piileekin, ne kun ovat säästyneet lähes kaikelta siltä, mitä leimaa kiire ja isot rahat.) Raumalaiset itse vaan saattavat olla asiasta eri mieltä.Kukkopillikokoelma!

Puspus!


4 kommenttia:

 1. Oi vitsit, kuinka tykkään lueskella kotikaupungista näitä vierailulla käyneiden postauksia :) Ihanan tunnelmallisia kuvia oot saanut ikuistettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muiden näkemykset tutuista kulmista on aina mielenkiintoista kuultavaa! Suurkiitos (:

   Poista
 2. Tää kommentti tulee aika myöhässä, mutta asuin taannoin Raumalla ja olin mukana entisöimässä noita Vanhan Rauman ihania rakennuksia ja mulle tuli älyttömän hyvä mieli tästä kirjotuksesta!
  Tässä blogissa on aina kivan tunnelmallisia postauksia, mutta tää oli jotenkin niin läheinen aihe että lämmitti vielä enemmän, kiitos nostalgiasta (jos tätä nyt siksi voi kutsua).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhäily ei haittaa lain ja ilo on minun puolellani! On varmaan ollu ihan unelmaduunia entisöidä noita puutaloja, vau :)

   Poista